A 2014 – 2020 programozási időszak magyar – horvát határon átnyúló együttműködési programjának tervezési folyamata minél hamarabb lezárása érdekében, az oktatás és képzés területén működő Program Potenciális Kedvezményezetteit meghívjük, hogy részt vesz az online, két kérdésből álló, felmérésben a határon átnyúló tevékenységekről oktatás és képzés területén.

A 2014 – 2020 programozási időszak magyar – horvát határon átnyúló együttműködési programjának tervezési folyamata hamarosan lezárul. Az oktatásnak, mint a program egyik prioritásának az a célja, hogy az oktatási és képző intézmények speciális helyi ismeretek bővítése révén fejlődjenek tovább, mint térségi szellemi központok.
A határon átnyúló program várható eredményének mérése, eredménymutató alkalmazásával történik, amely azoknak az oktatási és képző intézményeknek a számát mutatja, amelyek közös tanfolyamok szervezésével vagy régió specifikus tudás, vagy szomszéd országra vonatkozó ismeretek megszerzéséhez segítenek hozzá.
Az eredménymutató alkalmazása érdekében, olyan oktatási és képzési intézmények jelentkezését várjuk a határ mindkét oldaláról, amelyek közösen fejlesztettek és kiviteleztek oktatási-, képzési-, tematikát/tanfolyamot a 2013-2014 iskolaévben. Azon intézmények jelentkezésére is számítunk, akik a régió közös kulturális és természeti értékeinek megismerését segítő tanfolyamokat szerveztek, vagy a szomszéd országra vonatkozó ismeretterjesztést tekintik feladatuknak. A felmérésben számítunk azokra a szervezetekre is, amelyek az általuk ajánlott tanfolyamokkal hozzájárulnak a régióban tapasztalható készségigények és készségkínálat összehangolásához.

A felmérés az alábbi linkre kattintva elérhatő:

Felmérés a határon átnyúló tevékenységekről oktatás és képzés területén
(https://www.surveymonkey.com/s/XMQ6KPK)

A felmérés határideje: 2015. február 16.-a

Együttműködését előre is köszönjük!